RAMEN & DEUREN

Een venster op de wereld

Eddy Kauffmann zorgt voor al uw ramen en deuren, zowel in nieuwe – als in gerenoveerde huizen. Geen onbelangrijk detail, want de deur bepaalt de ziel van uw woning. Zo’n deur is het visitekaartje van uw huis. Deuren zijn er in moderne en klassieke panelen, met rechte of gebogen lijnen, glasvullingen, sierbeslag en deurbeslag.

Nieuwbouw:

Hier kunnen deuren en ramen in aluminium, pvc en hout.

Aluminium is een licht materiaal en past daarom uitstekend bij slanke en grote raampartijen. Aluminium is duurzaam, geeft barsten geen kans en is bestand tegen het druilerigste weer in België. Aluminium is er voor moderne woningen met een strakke look.

PVC of kunststof wordt aangewend voor klassiekere huizen met een tijdloos karakter. Elk raam wordt bekleed met hoogwaardige structuurfolies, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant van de profielen. Die bekleding is UV-bestendig, antistatisch en slijtvast – en dus zeer onderhoudsvriendelijk. U kunt kiezen uit diverse nerfstructuurfolies.

Hout wordt al eeuwenlang gebruikt voor dit soort toepassingen. Hout staat dan ook synoniem voor traditie. Want hout isoleert van nature uitstekend en zorgt voor een bijzonder warme sfeer.

Eddy Kauffmann gaat vooral voor meranti (uit Indonesië en Maleisië).

Na een verkennend gesprek begint de opmeting en opvolging, op basis van de plannen van de architect wordt de prijs berekend. Bij de uitvoering stoppen we al onze energie in de gewenste esthetische & kwalitatieve afwerking.

Elk raam kan een kruisverdeling in het glas meekrijgen, of een opgelijmde kruisverdeling (op het glas).

Op de ramen kunnen sierlijsten aangebracht worden (dat gebeurt met verlijmen, klikken of schroeven), bijvoorbeeld in renaissance-stijl.

Renovatie:

Korfbogen, inzethoeken, kruisverdelingen, gebogen -, strakke - en schuine lijnen, ronde en ovalen ramen: wij vertalen uw smaak met plezier in alle mogelijke varianten! We zijn er van overtuigd dat al die technische mogelijkheden uw streven naar het ideale huis kunnen stimuleren, en omgekeerd vullen wij uw desiderata met al onze technische know how in.

Bij renovatie breken we de oude ramen eerst uit. Daarna plaatsen we de nieuwe ramen en vervangen we de (arduinen) vensterbanken. Op basis van de afmetingen wordt de prijs bepaald. Daarbij houden we ons stipt aan gemaakte afspraken – zowel voor wat betreft levering als voor wat betreft timing.

De binnenafwerking van de ramen bij renovatie gebeurt in kunststof (pvc), mdf (Medium Density Fibreboard) of met bijpleisteren:

Kunststof (pvc): deze binnenafwerking is wit of crèmekleurig, ofwel wordt de kleur afgestemd op de kleur van het raam. Ook in houtimitatie. Makkelijk in onderhoud.

MDF (Medium Density Fibreboard) of geperst hout. Dat plaatmateriaal wordt vervaardigd uit diverse houtkwaliteiten die verpulverd worden tot houtstof. Onder hoge druk en bij een hoge temperatuur wordt alles dan samengeperst tot een plaat, waarbij de natuurlijke bindmiddelen van het hout dienen als natuurlijke lijm. Met een drielagige structuur wordt de plaat gladder en sterker.
Dit soort binnenafwerking dient nog geschilderd te worden, maar de kleur kan dan ook perfect afgestemd worden op de raam-omgeving.

Bijpleisteren of stukadoren.

Een raam vindt zijn voltooiing helemaal in een bijpassend rolluik. Lees onze rubriek rolluiken voor meer info.

Meer weten? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak!

Plaatsen van ramen en deuren

Horizontale middenlijsten, bovenlijsten, halfronde sierlijsten, afgeschuimde kruisverdelingen: ramen en deuren vormen een oeverloos speelterrein.